DODJELJENO ZVANJE PRIMARIJUS 2014.

Na svečanoj sjednici koja je održana 07.04.2014. godine u zgradi Parlamenta Federacije BiH, dodjeljena su priznanja "Primarijus" za sljedeće članove Stomatološke komore FBiH:

1. Prim.dr. ŠEMSA BAŠOVIĆ, Privatna praksa Sarajevo 
2. Prim.dr. MESUD KABILJAGIĆ, Privatna praksa, Bosanska Krupa 
3. Prim.dr. MOHAMED ELIAS, Dom Zdravlja Ustikolina 
4. Prim.dr. EDINA DADIĆ, Dom Zdravlja Sarajevo 
5. Prim.dr. AMILA TUNJA-PAŠIĆ, Dom Zdravlja Sarajevo 
6. Prim.dr. FARUK BEGETA, Privatna praksa Sarajevo

Ažurirano
 
Izvještaj - kontinuirana edukacija 22.03.2014

Stomatološka komora FBiH je 22.03.2014. godine u saradnji sa partnerom Komore  kompanijom Ivoclar Vivadent AG Liechtenstein uspješno organizovala prvu  ovogodišnju edukaciju za članove Komore.
Ažurirano
Više...
 
20.03.2014- OBILJEŽAVANJE SVJETSKOG DANA ORALNOG ZDRAVLJA

EDUKACIJA O VAŽNOSTI ORALNE HIGIJENE ZA UČENIKE OSNOVNIH ŠKOLA - Stomatološka komora FBiH je u sklopu obilježavanja Svjetskog dana oralnog zdravlja 20.03.2014. godine po preporuci Svjetske Dentalne Organizacije (FDI) organizovala   Edukaciju o važnosti oralne higijene za učenike osnovnih škola u saradnji sa   Općinom Novo Sarajevo i partnerima projekta. 

Ažurirano
Više...
 
OBAVIJEST: OBAVEZNI PERIODIČNI PREGLEDI


Poštovani članovi Stomatološke Komore, kolegice i kolege, U skladu sa članom 15. stav 3. Zakona o zdravstvenoj zaštiti poslodavac je dužan obezbijediti zaposlenicima specifične mjere zdravstvene zaštite koje uključuju uključuju obavezne periodične preventivne preglede.
Ažurirano
Više...
 
IDEX Sajam Dentalne opreme, 3-6. April 2014, Istanbul Turska

12. izdanje IDEX-a će biti ujedno i shopping festival za sve posjetioce. Sajam će biti izložba dentalne opreme i materijala koje će posjetioci moći isprobati i kupiti na licu mjesta.  Na ovom festivalu, prisustvovati će preko 200 kompanija, od toga 50 internacionalnih i preko 500 brendova.

Ažurirano
Više...
 
COMPETENCE IN ESTHETICS UŽIVO-2014

ČLANOVA STOMATOLOŠKE KOMORE FEDERACIJE BOSNE I HERCEGOVINE  KONTINUIRANA EDUKACIJA  „COMPETENCE IN ESTHETICS UŽIVO-2014“

Ažurirano
Više...
 
WORKSHOP “GDJE GRIJEŠIMO U OTISKIVANJU ZA FIKSNE ZUBNE NADOKNADE“! Za doktore stomatologije i stomatološke sestre i tehničare

MJESTO I VRIJEME ODRŽAVANJA: Sarajevo, 21. Mart 2014. godine, oslovni centar UNITIC, Fra Anđela Zvizdovića 1
ORGANIZATOR: Stomatološka komora Federacije BiH u saradnji sa Dental Šehović
UČESNICI: doktori stomatologije

Ažurirano
Više...
 
OBAVIJEŠTENJE: PRESUDA

Obaviještavamo sve doktore stomatologije, (stomatološke sestre i zubne tehničare), a koji obavljaju stomatološku djelatnost na području Kantona Sarajevo, da je rješenjem Kantonalnog suda Sarajevo br.09 0 Reg 017155 13 Pž od 27.01.2014.god. UKINUTO. Rješenje Općinskog suda Sarajevo kojim je izvršen upis osnivanja u sudski registar Komore liječnika stomatologije, zubnih tehničara i stomatoloških sestara Kantona Sarajevo, a koji zahtijev je podnesen od strane Muhameda Ajanovića, čiji legitimitet predjednika je odlukom suda utvrđen kao nezakonit, pa shodno istom Vas upozoravamo da navedena Kantonalna komora nema bilo kakav legitimitet u zastupanju i predstavljanju, jer je osnovana nezakonito, a što je i utvrđeno navedenom odlukom Kantonalnog suda.

Ažurirano
Više...
 
SVI DOKUMENTI IZDATI OD KANTONALNE STOMATOLOŠKE KOMORE NEVAŽEĆI

Rješenje Kantonalnog suda Sarajevo

Ažurirano
 
CED aktivnosti 2014/1


Download dokumenta ovdje!
Ažurirano
 
Posjeta delegacije Komore Poreznoj Upravi FBiH


Dana 23.01.2014. godine delegacija Stomatološke komore FBiH na čelu sa predsjednikom Komore prim.dr. Edinom Muhić i članom Upravnog odbora prim.dr. Slavkom Musa prisustvovala je sastanku u zgradi Porezne uprave FBiH na temu neprijavljenog i zakonski neregulisanog rada. Sastanku su prisustvovali direktor Porezne uprave gospodin Midhat Arifović zajedno sa rukovodiocima kantonalnih poreznih ureda. 
Ažurirano
Više...
 


Anketa

Da li ste za Fond solidarnosti (nabavka opreme)?

NOVOSTI ZA ČLANOVE

Partnerske komore

Video Blog KLDS

VAŽNO: Govor Federalnog ministra zdravstva Prof. dr. Rusmir Mesihović 24.03.2012
 

Infekcije oralne sluzokože

Udžbenik "INFEKCIJE ORALNE SLUZOKOŽE" autora prof.dr.sci. Faruka Arifhodžića i doc.dr.sci. Sadete Hamzić, možete nabaviti u Komori, po cijeni od 40,00 KM