saniranje štete u stomatološkim ordinacijama u poplavljenim područijima

Link za download dokumenta!

 
Krizni štab Komore za pomoć kolegama na poplavljenim područjima


Molimo sve kolege koji su voljni da idu na teren, da se priključe Kriznom štabu Komore koji će izaći na teren kako bi se utvrdila realna situacija i potreba za pomoći i donacijama kolegama na lokacijama koje su pogođene poplavama.  Takođe molimo sve kolege koji imaju bilo kakve informacije o mjestima i osobama koje su najugroženije i koje smatraju da Krizni štab treba prioritetno posjetiti da obavijeste Komoru o tome.
 
PONUDA - OPERATIVNI PLAN ZA IZVOĐENJE RADOVA SANITARNO EKOLOŠKE ZAŠTITE, DEZINFEKCIJE, DEZINSEKCIJE I DERATIZACIJE.

 Download ponude ovdje!

Ažurirano
 
Upute za čišćenje stomatoloških aparata oštećenih poplavama

Obzirom da su dijelovi bili u vodi, svi aparati se slobodno smiju oprati čistom vodom i nakon toga trebaju biti ostavljeni da se prirodno suše. Proces možete ubrzati korištenjem ventilatora ili kalolifera. Takođe je bitno isključiti napajanje strujom, isključiti osigurače kojim se napaja oprema i ne uključivati ih do servisa kako ne bi došlo do daljih kvarova. Po sušenju aparata možete kontaktirati servisnu službu ili Stomatološku komoru FBiH za više informacija.

 
APEL ZA POMOĆ KOLEGAMA U POPLAVLJENIM PODRUČJIMA

Stomatološka komora FBiH moli sve članove Komore koji su u mogućnosti da pruže   humanitarnu pomoć kolegama čija je imovina uključujući i stomatološke ordinacije   nastradala u poplavama proteklih dana. Komora organizira prikupljanje donacija u vidu stomatološke opreme kao i servisiranje opreme za kolege iz poplavljenih područja. 

APELUJEMO NA SVE KOLEGE za podršku i da sve donacije koje se odnose na stomatološku opremu (od rukavica, alkohola do lijekova i opreme) dostave u prostorije Komore na adresi Antuna Hangija do.br. 3, svaki radni dan do 13h kada će se organizirati prvi prijevoz sakupljenih sredstava direktno na adrese kolega.

Download dokumenta ovdje!

Ažurirano
 
Pravilnik o izmjenama i dopunama pravilnika o načinu oglašavanja i načinu isticanja naziva privatne prakse

Upravni odbor Stomatološke komore Federacije Bosne i Hercegovine je usvojio  Pravilnik o izmjenama i dopunama pravilnika o načinu oglašavanja i načinu isticanja naziva privatne prakse, na  koji je Skupština Stomatološke komore Federacije BiH dala saglasnost. Download ovdje!
Ažurirano
 
Rješenje: Žalba se odbija i prvostepeno rješenje potvrđuje

Download dokumenta ovdje!

Ažurirano
 
Saopštenje: U srijedu, 16.04.2014. godine osnovana Stomatološka komora Kantona Sarajevo

U srijedu, 16.04.2014. godine osnovana Stomatološka komora Kantona Sarajevo, Inicijativni odbor: Stomatološka komora FBiH, predsjednik Komore je prim.dr. Mirsad Tokić.

Važno: nema upisnine, članarine i dodatnih troškova za članove Komore, svi članovi Kantonalne Komore su po automatizmu i članovi Stomatološke Komore FBiH.

Ažurirano
 
Međunarodni sajam dentalne medicine Dentex, Zagreb 15.-17.5.2014

 

Međunarodni sajam dentalne medicine Dentex, Zagreb 15.-17.5.2014. Više informacije ovdje!

Ažurirano
 
Stomatološka komora FBiH otkupila licencu za izdavanje časopisa Dental Tribune International, izdanje za BiH


Važno: dostaviti adrese za poštu i e-mail adrese

Stomatološka komora FBiH sa ponosom objavljuje da je započela novi projekat izdavanja renomiranog stručnog časopisa Dental Tribune International, Izdanje za BiH. Komora je otkupom licence koja je do sada bila dio hrvatskog izdanja časopisa Dental Tribune International, postala eksluzivni izdavač za Dental Tribune publikacije na teritoriju Bosne i Hercegovine. Časopis će izlaziti kvartalno, dakle biti će četiri izdanja godišnje.  

Više...
 
Najava: 7. PER-IADR Kongres u Dubrovniku, 10-13. septembar, 2014. godine

Dear collegues, We would like to draw your attention to the upcoming 7th PER-IADR meeting in Dubrovnik, Croatia, September 10-13, 2014. We encourage you to submit an abstract for oral or poster presentation. Please note that the abstract submission deadline is April 17, 2014. To submit an abstract, please read the attached newsletter and/or visit www.iadr.org/per.

 


Anketa

Da li ste za Fond solidarnosti (nabavka opreme)?

NOVOSTI ZA ČLANOVE

Partnerske komore

Video Blog KLDS

VAŽNO: Govor Federalnog ministra zdravstva Prof. dr. Rusmir Mesihović 24.03.2012
 

Infekcije oralne sluzokože

Udžbenik "INFEKCIJE ORALNE SLUZOKOŽE" autora prof.dr.sci. Faruka Arifhodžića i doc.dr.sci. Sadete Hamzić, možete nabaviti u Komori, po cijeni od 40,00 KM