IZMJENE I DOPUNE PRAVILNIKA O STRUČNOM USAVRŠAVANJU


Dokument pregledajte ovdje!
Ažurirano
 
KONTINUIRANA EDUKACIJA ODRŽATI ĆE SE DANA 13.06.2015


Federalna stomatološka komora u saradnji sa firmama W&H, MEDIS  i INTERDENT priprema kontinuiranu edukacija 13.06.2015 god. Ovog puta učesnici edukacije će biti   osim Doktora stomatalogije i zubni tehničari sa stomatološkim sestrama. Mjesto održavanja edukacije će biti prelijepi ambijent Hotela Terme na Ilidži. Plan predavanja i visina kotizacija biti će uskoro objavljen.
 
Da li ste duzni uposliti stomatolosku sestru

Da li ste duzni uposliti stomatolosku sestru - ovdje download!

 

 
"Competence in esthetics" održan 28.03.2015 u Sarajevu


Dana 28.03.2015 je održana kontinuirana edukacija „ Competence  in esthetics „u poslovnom centru UNITIC.Organizator je Federalna   stomatološka komora u saradnji sa Ivoclar Vivadentom.Broj od 530   učesnika nadmašila je sva očekivanja. Pri regestricaiji na info pultu   komore mogao se preuzeti i novi broj "Dental tribune BiH edition" i "Bosnian Journal of Dental Medecine" tako da može što ljepše dan   započeti. Predstavljen je najnoviji asortiman proizvoda od partnera   komore koji su imali izlagački prostor na samom ulazu ispred Velike   sale u poslovnom centru UNITIC. Predavači ovog velikog događaja su bili jako važna imena iz regije : Prof.dr.sci Vlatko Pandurić, Doc.dr.sci Marko Jakovac, Dr Dan Patroi, Doc.dr.sci Ivana Radović, gosp. Davor Marković. Edukacija je od strane komore bila bodovana sa 12 bodova. Slijedeći veliki događaj iz Stomatologije je najavljen 06.06.2015 godine, program i mogućnost prijave biti će ubrzo   objavljena na našoj Web stranici.
 
VII Internacionalni Simpozijum iz oće stomatologije i IV Kongres stomatologa FBiH

Udruženje stomatologa Federacije Bosne i Hercegovine organizuje  „VII Internacionalni Simpozijum iz oće stomatologije i IV Kongres stomatologa FBiH“ Koji se održava u Aquareumalu u Fojnici od 27-29.03.2015. godine. Stomatološka komora Federacije Bosne i Hercegovine boduje ovaj skup sa 12 bodova

 
Proslave "Osmijeha za život" širom svijeta u sklopu Svjetskog dana oralnog zdravlja

Proslave "Osmijeha za život" širom svijeta u sklopu Svjetskog dana oralnog zdravlja omogućio Dental Tribune International 

Ženeva, Švicarska: Danas je Svjetski dan oralnog zdravlja i države iz cijeloga svijeta   proslavljaju oralno zdravlje koje omogućava zdrav osmijeh tokom čitavog života. Danas   će oko 95 država, 65 nacionalnih udruženja u okviru Svjetske stomatološke federacije,   30 nacionalnih stomatoloških udruženja studenata i partneri Svjetskog dana oralnog   zdravlja udružiti snage kako bi u sklopu brojnih događaja promovisale svijest o važnosti   oralnog zdravlja i njegovim dalekosežnim posljedicama.   S ciljem postizanja najvećeg utjecaja, aktivnosti koje su planirane ove godine uključuju   Dentolimpijadu (igre oralnog zdravlja za djecu) u Boliviji, fash mob (muzički nastup) u   organizaciji studenata stomatologije u Italiji, besplatne kontrole oralnog zdravlja za više od   1000 studenata u Keniji, te maraton za stomatološke stučnjake ispred piramida u Egiptu.  

Više...
 
Svijetski dan oralnog zdravlja
"OSMIJEH  ZA CIJELI  ŽIVOT"  SVJETSKI DAN ORALNOG ZDRAVLJA U SARAJEVU  

 
Svjetska dentalna federacija te Stomatološka komora FBiH  kao njen član, stomatolozi,   studenti stomatologije i šira javnost, 20. marta obilježavaju Svjetski dan oralnog zdravlja. Toga dana se, na različite načine, promoviše važnost oralnog zdravlja i oralne higijene. Ove    godine obilježavanje se temelji na dva koncepta „Osmijeh za cijeli život“ i „Slaveći život“.   Svjetski dan oralnog zdravlja bit će obilježen i u glavnom gradu Bosne i Hercegovine u organizaciji Stomatološke komore FBiH  te pod pokroviteljstvom Colgate-a  i Općine Stari   Grad.  
 
Ljestvica je ove godine postavljena visoko, s obizrom da je 2014. godina bila najuspješnija do   sada, a Svjetski dan oralnog zdravlja obilježen je u preko 100 zemalja na svim kontinentima. Zbog toga se Stomatološka komora FBiH  ove godine potrudila da drži korak sa svjetskim   trendovima i uz pomoć pokrovitelja, svjetskog lidera u oralnoj higijeni  - Colgate,   obezbijedila bogat program za sve zainteresovane.
Više...
 
Oglas poništenja

ODLUKU O PONIŠTAVANJU JAVNOG OGLASA ZA PRIJEM U RADNI ODNOS 

Poništava se Javni oglas za prijem u radni odnos objavljen na WEB stranici Stomatološke komore Fedeacije Bosne i Hercegovine  od 23.02.2015. godine, obzirom da se na isti nije prijavio dovoljan broj kvalificiranih kandidata, te je potrebno stvoriti pretpostavke za ravnopravno učešče većeg broja kvalificiranih kandidata.  

PREDSJEDNIK KOMORE
Prim.dr. Edin Muhić

 
Pojašnjenje


Pojašnjenje u vezi sa Pravilnikom o bližim uvjetima prostora, opreme i kadra za osnivanje i objavljanje zdravstvene djelatnosti u zdravstvenim ustanovama - download ovdje!

Ažurirano
 
OBAVJEŠTENJE Članovima Komore

Upravni odbor je donio odluku da svaki doktor stomatologije koji se prijavi na E-Newsletter, dobiva 2 boda godišnje.

Ažurirano
 
Predsjednici komora punopravnih članica zemalja FEDCAR-a
Ažurirano
 


Anketa

Da li ste za Fond solidarnosti (nabavka opreme)?

NOVOSTI ZA ČLANOVE

Partnerske komore

Video Blog KLDS

VAŽNO: Govor Federalnog ministra zdravstva Prof. dr. Rusmir Mesihović 24.03.2012
 

Infekcije oralne sluzokože

Udžbenik "INFEKCIJE ORALNE SLUZOKOŽE" autora prof.dr.sci. Faruka Arifhodžića i doc.dr.sci. Sadete Hamzić, možete nabaviti u Komori, po cijeni od 40,00 KM